FAQ

Najčešća Pitanja

Popusti su dio tarifne politike prevoznika. Postoje akcijski popusti koji važe u ograničenom roku ili se primjenjuju u specifičnim slučajevima (nakon određenog broja prodatih karata, sledeća je besplatna itd.) i popusti za određene kategorije putnika. Najčešće kategorije putnika za koje važe popusti su:

- djeca,
- studenti,
- penzioneri.

Svaki prevoznik određuje vrste popusta za pojedine kategorije putnika. Ukoliko odgovarate datoj kategoriji putnika, imate pravo na popust. Pritom, prilikom ulaska u autobus sa sobom morate imati neki dokument kojim se potvrđuje odabrani popust (indeks za studente, ček od penzije za penzionere, zdravstvena knjižica ili sličan dokument za djecu). Koji dokument je neophodan za dokazivanje prava na popust zavisi od prevoznika - u vezi s tim, preporučujemo Vam da se za više detalja o popustima informišete na stranici o prevoznicima.

Ukoliko ste iskoristili jedan smjer povratne karte a odustali od povratka, imate pravo na povraćaj novca za neiskorišćeni dio karte, prema važećim pravilima za otkazivanje karata. Iznos novca koji Vam se vraća zavisi od tarifne politike prevoznika, tj. od načina na koji prevoznik obračunava vrijednost povratnog kupona karte.

S obzirom da portal buskarta.ba nije prevoznička firma, već virtuelna autobuska stanica, ne možemo garantovati da je prevoz bicikla dozvoljen kod svih prevoznika. S tim u vezi, preporučujemo vam da potražite više informacija na našoj stranici o prevoznicima.

S obzirom da portal buskarta.ba nije prevoznička firma, već virtuelna autobuska stanica, ne možemo garantovati da je prevoz kućnih ljubimaca dozvoljen kod svih prevoznika. S tim u vezi, preporučujemo vam da potražite više informacija na našoj stranici o prevoznicima.